hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Tudomány

Anyagcsere – a belső ujjlenyomat

Tudósok megállapították, hogy az emberi ujjlenyomaton kívül, amely mind a 6,7 milliárd embernél egyedi, van egy másik azonosítónk, amely ugyancsak személyre szabott. Ez pedig az anyagcsere-profil.

Az anyagcsere kémiai folyamatok egész sorát jelenti. Az emberi szervezet arra használja a táplálékoz, hogy energiává alakítsa át, nőjön, felépüljön betegségekből, meggyógyuljon sérülésekből és számos olyan funkciót lásson el, amely nélkülözhetetlen az élethez.

Ivano Bertini és munkatársai szerint egyre bizonyosabb, hogy mindenki személyre szabott anyagcsere-mintával rendelkezik. Az orvosok abban reménykednek, hogy egy ilyen minta segíthet abban, hogy a páciensek egyéni kezeléseket kapjanak.

Ehhez azonban előbb annak kell kiderülnie, vajon mennyire állandó-e az anyagcsere-profil? Az természetes, hogy a gyógyszerek és betegségek hatására változik, de vajon más lesz-e az életkor előrehaladtával?

A tanulmányban 1800 vizeletmintát vizsgáltak meg. A kutatók 99 százalékos pontossággal tudták azonosítani az embereket, akikhez a vizeletminták tartoztak – csupán anyagcsere-profiljuk alapján, írja a Science Daily.

OrientPress Hírügynökség

 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink