hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Alakul az új SBO Szegeden

A hónap végére szerkezetkész állapotba kerül az új klinikához csatlakozó új sürgősségi betegellátó osztály Szegeden. Hat intézmény osztályai olvadnak majd össze, írja a Délmagyar.

Látványos szakaszához érkezett az új sürgősségi osztály építése: már látható az új klinikához csatlakozó épületrész melletti helikopter-leszállóhely is. Az impozáns torony közel 24 méter magas, tányérja pedig, amelyre a mentőhelikopter leszáll majd, 20 méter átmérőjű.

Bár még minden oldalról állványok veszik körül, ha a kivitelezés továbbra is a tervek szerint halad, november végére az egész SBO szerkezetkész állapotba kerül. Onnantól pedig már csak belső munkálatok folynak majd – jelzi a Délmagyar.

Új szervezeti egység jött létre, egy önálló osztály az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézeten belül – mondta a lapnak Pető Zoltán kinevezett osztályvezető docens. – Az 1-es és 2-es belgyógyászati klinika, a sebészet, a baleseti sebészet, a neurológia és a 2-es kórház SBO-ja költözik össze mintegy 1500 négyzetméteres, 36 ágyas osztályon. Kvázi egykapus sürgősségi betegellátó osztály jön így létre, ahol egységes sürgősségi szemlélet szerint történik majd a betegellátás.

Ha szülészetről, szemészetről, urológiáról, gyermekklinikáról, fül-orr-gégészetről vagy állcsontsebészetről érkezik sürgős eset, azt is el tudják majd látni.

hirdetés

Könyveink