hirdetés
hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Ajánló

Osztrák–Magyar Haydn Zenekar

(február 24., április 22., 19.30, Zeneakadémia)

Az immár 15 éves Osztrák–Magyar Haydn Zenekart a Bécshez sok szállal kötődő Fischer Ádám alapította, és többnyire azóta is ő vezényli. A 45 fős zenekar ugyan a legszívesebben a kismartoni Esterházy-kastélyban játssza névadó komponistája műveit, de addig is, amíg régi álma, az Esterházy-operaház megnyithatja kapuit, sokat turnézik. CD-re rögzítette Haydn összes szimfóniáját, fellép a Nemzetközi Haydn Fesztiválon, és idén tavasszal a fővárosban, a Zeneakadémián vendégszerepel. A három koncertből álló sorozat mindegyikén Haydn és egy másik zeneszerző a főszereplő. Januárban Schubert volt a vendég, február 24-én Mahler, április 22-én Beethoven lesz.

A februári koncerten Haydn G-dúr szimfóniáját Mahler Egy vándorlegény dalai című műve, majd az Óra szimfónia követi, áprilisban az Üstdob szimfónia, Boldoczki Gábor trombitás közreműködésével az Esz-dúr trombitaverseny, végül Beethoven 5. szimfóniája hangzik fel. A bécsi klasszikusok nem mennek ki a divatból: az Osztrák–Magyar Haydn Zenekar kiváló muzsikusai mindent elkövetnek ezért.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés