hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Adományvonal a beteg gyerekekért

A beteg gyerekek gyógyulását elősegítő Mosoly Alapítvány munkáját támogatják, akik márciusban és áprilisban a 1788-as hello holnap! adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek.

A befolyó adományok segítségével a következő egy évben 400 gyerek részesülhet a Mosoly-Terápia különböző programjaiban. Az orvosi kezeléseket kiegészítő komplex program első fázisában az alapítvány szakemberei terápiás foglalkozásokat tartanak két együttműködő kórházban, a második fázisban pedig a kezelést már kapott, de még nem gyógyult gyerekek számára nyújtanak segítséget a visszailleszkedéshez.

A Mosoly Alapítvány 1996 óta segíti krónikus vagy súlyos beteg gyerekek gyógyulását, a kórházi kezeléseket kiegészítő programjával. Fő céljuk, hogy a mese és a művészet eszközeivel a gyerekek lelki jólléti állapotát erősítsék, a betegségüket kiváltó és gyógyulásukat akadályozó pszichés terheket enyhítsék. A Mosoly Alapítvány tagjai és szakemberei abban hisznek, hogy a pszichológia, valamint a mese- és művészetterápia különféle módszereit ötvöző programjuk segít a betegséggel járó nehézségek feldolgozásában, ezzel pedig hozzájárul a minél gyorsabb és tartósabb gyógyuláshoz.

A tapasztalatok és a kórházi dolgozók megerősítése szerint a módszer hatásos, a gyerekek befogadóbbak lesznek, könnyebben átvészelik a gyógyulásukhoz szükséges beavatkozások fájdalmát, és hamarabb tudnak visszatérni az egészséges gyerekek közé.

A 1788 a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes (Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével).

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés