hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Adminisztratív jellegű a szolnoki gyermekkardiológia bezárása

A gyermekkardiológiai fekvőbeteg-ellátás szüneteltetése a betegek érdekeit szolgálja, mondta a kórház főigazgatója a Szoljon.hu-nak.

Mint arról korábban beszámoltunk, november elsejétől határozatlan ideig szünetel a gyermekkardiológiai fekvőbeteg-ellátás a szolnoki Hetényi Géza Kórházban. Piroska Miklós, a kórház főigazgatója a Szoljon.hu-nak elmondta, a csecsemő- és gyermekkardiológiai ellátással kapcsolatos változások csupán adminisztratív jellegűek intézményükben, tekintettel arra, hogy a fekvőbeteg-ellátásra szoruló kis betegeket eddig is olyan – jellemzően budapesti – intézetekhez irányították, ahol a lehető legmagasabb színvonalon biztosított a kezelésük. A kijelölő határozatban foglaltak ennek megfelelően nem jelentenek érdemi változást a korábbi gyakorlathoz képest.

– Fontos hangsúlyozni, hogy a járóbeteg-ellátás rendje nem változik, az érintett gyermekek vizsgálata, kezelése ugyanúgy folyik a továbbiakban is, mint az elmúlt évek során. Ennek megfelelően a térség betegeinek ellátása továbbra is folyamatosan biztosított, és egyetlen beteg sem marad ellátatlan – nyomatékosította a főigazgató.

(forrás: szoljon.hu)
hirdetés

Könyveink