hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

A WHO aggódva figyeli a fertőzésszám növekedését

Több mint kétszázezer koronavírusos halálesettel számol decemberig az Egészségügyi Világszervezet, írja a VG.

Nagyon aggasztó az európai koronavírus-fertőzési adatok növekedése, az egyes országokban tapasztalható alacsony átoltottsági szint, valamint az elmúlt hat hétben stagnáló oltakozási hajlandóság – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója hétfőn.

Sajtótájékoztatóján Hans Kluge azt mondta, hogy 33 európai országban több mint 10 százalékos emelkedést tapasztaltak az új fertőzöttek számában az elmúlt 14 napban. 236 ezer új koronavírus okozta halálesetre számítanak Európában a december 1-ig tartó időszakban.

Hangsúlyozta, hogy a WHO hármas prioritása változatlan: növelni a védőoltások gyártási kapacitását, igazságosan elosztani a vakcinákat, mindeközben erősíteni a védőoltások elfogadottságát és az oltási hajlandóságot.

Aláhúzta, hogy a harmadik vakcina beadása nem luxus, mert bár az emlékeztető oltást olyan emberektől vonhatják el, akik még csak az első dózisra várnak, de csak a harmadik vakcinával lehet a legsebezhetőbb emberek biztonságát garantálni, írja a VG az MTI nyomán.

(forrás: Világgazdaság/MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink