hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A volt dohányosok megállíthatatlanok

John Dalli, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa elindította az "Ex-Smokers Are Unstoppable" (A volt dohányosok megállíthatatlanok) elnevezésű kampány második szakaszát. 

Az idén júniusban indított, "A volt dohányosok megállíthatatlanok" elnevezésű kampány célja, hogy segítse a 25-34 év közötti korosztályt a leszokásban, illetve abban, hogy ne szokjanak rá a dohányzásra. A "Megállíthatatlan" kampány egyedülálló módon a dohányzás nélküli élet pozitív hatásaira összpontosít; ezek közé tartozik a jobb egészségi állapot, a jobb társas kapcsolatok, a több pénz és a jobb életminőség.

"Nagyon örülök a kampány eddigi fogadtatásának – mondta Dalli, aki szerint Európából több mint félmillió dohányzó látogatott el a kampány közösségi oldalaira, és három hónap alatt már 20 ezernél is több aktív használója lett a dohányzásról leszoktató interaktív eszközünknek, az iCoach-nak. Az iCoach gyakorlati tippek és tanácsok révén nyújt segítséget a dohányzásról való leszokás egyes szakaszaiban. Ez az első alkalom, hogy egy uniós program gyakorlati segítséget is nyújt."

Az EU kiterjedt kutatásokat folytatott legutóbbi kampánya kapcsán. A megkérdezettek túlnyomó többségének, 77 százalékának a véleménye szerint hatásos az üzenet. 

A kampány második szakaszához tartozik egy az összes EU-tagállamot átfogó reklámkampány, amely a dohányzásról való leszokás előnyeit jeleníti meg. 

"Magam is néhány éve szoktam le a dohányzásról, így tudom, milyen nehéz tud lenni a leszokás folyamata – mondta el az egészségügyi biztos. 

További információkért látogasson el a www.exsmokers.eu honlapra!

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: exsmokers.eu)
hirdetés

Könyveink