hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

A válság ellenére több pénzt igényel a megelőzés

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági felügyelet (U.S. Food and Drug Administration, FDA) jelentősen nagyobb büdzsére tart igényt.

Az FDA a 2012-es költségvetési évre 4,3 milliárd dolláros költségvetéssel szeretne gazdálkodni – ez az összeg harmadával nagyobb, mint a tavalyi évben kapott.

A cég tisztviselője, Margaret A. Hamburg szerint az FDA az amerikai lakosság egészségét minden életszakaszban köteles védeni és fejleszteni, felelőssége és feladatainak kiterjedtsége folyamatosan nő. Hogy ennek eleget tehessenek, a megnövelt költségvetés révén négy alapvetően fontos kezdeményezést szeretnének bevezetni:

Az FDA a 2012-es költségvetési évre 4,3 milliárd dolláros költségvetéssel szeretne gazdálkodni

Élelmiszer- és táplálkozásbiztonság (324 millió dollár): a kapcsolatos törvény modernizációja és a lakosság felkészítése arra, hogy képesek legyenek olyan táplálkozással kapcsolatos döntéseket hozni, amelyek révén egészségesebbek lesznek – ennek keretében az élelmiszerek és az élelmiszer-automaták megfelelő címkézése és feliratozása.

Egy olyan élelmiszer-biztonsági rendszer bevezetése, amely a megelőzésen alapszik.

Fejlett orvosi ellenintézkedések (70 millió dollár): a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris, valamit járványügyi fenyegetésekre való megfelelő válasz kidolgozásának támogatása, az ellenintézkedésekhez szükséges idő lerövidítése.

Kezdeményezés a betegek védelme érdekében (124 millió dollár): a bioszimilerekhez való jobb hozzájutás kialakítása, az ellátólánc biztonságosabbá tétele és az orvosi termékek biztonságosságának további fokozása.

Az FDA szabályozó tevékenységében részt vevő tudományos kapacitás erősítése (49 millió dollár): a gyógyszerek és orvosi műszerek felülvizsgálati és befogadási procedúrájának modernizálása, a legújabb tudományos és technikai eredmények beépítése.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés