2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

A teljes embert gyógyítja

A családorvoslás kialakítása és fejlesztése érdekében kifejtett kiemelkedő, több évtizedes munkájáért életműdíjjal ismerte el dr. Garay Erzsébetet a Családorvos Kutatók Országos Szervezete, közölte a BEOL.

Talán négyéves voltam, amikor először azt mondtam, hogy orvos szeretnénk lenni. A gyerekkori álom azután ­később tényleg beteljesült. ­Ekkor már abban is biztos voltam, hogy nem akarok egyetlen terület mellett sem elköteleződni. A teljes embert akartam gyógyítani, illetve legalább ennyire fontosnak tartottam, hogy segítsem pácienseimet az egészségük megőrzésében, így szinte természetesnek tűnt, hogy akkori elnevezéssel, körzeti orvos leszek – szólt indíttatásáról dr. Garay­ Erzsébet.

– Munkánk külön szépsége, hogy akad olyan páciensem, akinek a nagyszülei is hozzám jártak, és nemrég a gyermeke is engem választott – ecsetelte. – Emellett mindig öröm, ha az egész életfolyamatot kezelni tudom, ha az embereket az egészségesebb életmód irányába befolyásolhatom. Ennek kapcsán kiemelte, egyre többen keresik tanácsért ezen a területen is.

Hazánkban Gyulán tartják a búvárorvosképzést, és három kollégájával közösen írta az ehhez kapcsolódó tankönyvet. Magyarországon egyre többen hódolnak a légzőkészülékkel történő merülő búvárkodásnak, amihez az érintetteknek előbb egészségügyi vizsgálaton kell átesniük. Az orvosok az ehhez szükséges ismereteket sajátíthatják el a megyei fürdővárosban. Maga a doktornő is kedveli és űzi ezt a hobbit.

A teljes információ

(forrás: BEOL)
hirdetés

Könyveink