hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Táplálkozás

A spárgakivonat enyhítheti a másnaposságot

Egy új koreai kutatás szerint a spárgából nyert kivonat fokozhatja a májban található enzimek működését és felgyorsíthatja az alkohol lebomlását.

A Journal of Food Science-ben közölt cikk szerint a spárgából nyert kivonat enyhíti a másnaposságot és megvédi a májsejteket a mérgező behatásoktól.

A spárga leveleiben nagy mennyiségben fordulnak elő aminosavak és szervetlen ásványi anyagok. Amikor a levelek kivonatát a májsejteken tesztelték, a kutatók megmérték a hidrogénperoxidnak kitett reaktív oxigén szabadgyökök (ROS) mértékét: a csökkenés 70 százalékos volt. Mi több, a sejtek hidrogénperoxid- és etanoltartalma is jelentősen csökkent a spárga hatására.

A spárgának erős antioxidáns hatása van, és potenciális katalizáló faktorként is jól funkcionál, amikor az etanol (azaz, az alkohol) lebontásánál stimulálja az enzimeket.

OrientPress Hírügynökség

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés