hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A Rezidensszövetség az ügyeleti díjakra adott 29 milliárdról

December 28-án este megjelent a Magyar Közlönyben a 1999/2021. (XII. 28.) Korm. határozat és a 820/2021. (XII. 28.) Korm. rendelet, mely az egészségügyi dolgozók alapbéren felüli díjazásának rendezését célozza.

A Magyar Rezidens Szövetség üdvözli, hogy a kormány külön támogatást biztosít a kórházaknak az orvosi ügyelet, a készenlét, az önként vállalt túlmunka kifizetéséhez, és a sürgősségi osztályok szakdolgozói részére a sürgősségi betegellátási műszakpótlékot.

A 2022. év költségvetésében ezek megemelésére elkülönített 29,4 Mrd Ft elosztása során biztosítani kell, hogy a legnagyobb arányú ügyeletidíj-emelésben az ügyeleti munkából legnagyobb terhet viselő orvosok, köztük a rezidens orvosok részesüljenek.

Bízunk benne, hogy így 2022-ben már nem fog előfordulni olyan, mint idén szenteste napján, amikor is voltak orvosok, akik 1525/óra nettó bérért kényszerültek az ünnepet családjuktól, szeretteiktől távol tölteni. Bízunk abban is, hogy mind az orvosi, mind a szakdolgozói bérek a jövőben olyan mértéket érhetnek el, ami elismeri az egészségügyi dolgozók társadalom érdekében tett erőfeszítései és a gazdaság működéséhez, növekedéséhez való hozzájárulásuk mellett egyéni áldozatvállalásukat is, írják közleményükben.

(forrás: Magyar Rezidens Szövetség)

cimkék

hirdetés

Könyveink