hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

A műszerek is kilógnak a büdzséből

Csongrádban a szegénység miatt a legtöbb kórházban már felmondták a műszerkarbantartásról szóló szerződéseket – írja a Délmagyar.

– Nagyon szűk az a kör, amelyre nem mondtuk fel a karbantartási szerződést – fogalmazott Resch József, a Szegedi Tudományegyetem gazdasági igazgatója a honlapon. – Már csak a képalkotó eljárásba vont gépeket, a sugárterápiás berendezéseket, az ultrahangokat és az altató-lélegeztető gépek egy részét szervizelik folyamatosan, és biztosítják ezek alkatrészellátását. Minden más esetben működtetjük a berendezéseket, amíg el nem romlanak, aztán pedig prioritás alapon javíttatjuk. Az életmentő készülékeket természetesen azonnal, amelyből azonban több darab is van, vagy kevésbé szükséges, azokkal akár több hónapot is várunk.

Makón a műszerpark átlagos életkora 15–17 év, sok eszközhöz már alkatrészt se kapni.

– Az állomány tehát hiányos, így a még működő berendezéseket mindig oda visszük, ahol a legnagyobb szükség van rájuk – mondta el Pásztor István gazdasági igazgató. Hozzátette: kivételt képez a sürgősségi osztály, ahol egy pályázatnak köszönhetően a teljes eszközparkot fel tudták újítani.

(forrás: Délmagyar)

Könyveink