hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

A Magyar Dal Napja

Javában folynak a próbák a Magyar Dal Napjára, amelyet augusztus 11-én, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendeznek. Bár korábban külön-külön készültek az előadók, a hét elejétől már közösen próbálnak és ma főpróbát tartanak a Petőfi Csarnokban.

Mint azt Presser Gábor, az esemény ötletgazdája elmondta, a Sziget elvállalta és elvégezte a szervezés nagy részét, amiben ő személy szerint, mint a rendezvény kitalálója, igyekszik segíteni, ahol tud. "Nyúznak, de meg is érdemlem" - mondta nevetve. Az eredetileg tervezettnél valamivel hosszabb, nyolcórás lesz a koncert, amelyen 80 produkcióra lehet számítani.
A műsorvezető Novák Péter, rajta kívül azonban többen is vállalták egy-egy résztvevő felkonferálását: például Nagy Feró, Geszti Péter, és maga Presser Gábor is részt vesz ebben. "Én tudom, kit akarok felkonferálni" - jegyezte meg Presser Gábor, nevet azonban nem árult el.
Mint mondta, ezen kívül sok szép gesztus született, például, az, hogy a zenészek egymás dalait éneklik. Csatlakozott a kezdeményezéshez a Budapest Bár, nagyon régi dalokat énekel Lovasi András (Kispál és a Borz), Kiss Tibor (Quimby) és mások. Nagyon jó anyag, nagyon jó kísérettel, cimbalommal, hegedűvel és egyebekkel - dicsérte Presser. Az Omega Tribute Bandben Mihály Tamás köré csoportosulnak az együttes barátai. Nem az együttes tagjairól van szó, kizárólag egy alkalomra szól a társulás - hangsúlyozta Presser Gábor. Ami saját szereplését illeti, Presser Gábor elmondta: Ákos elénekli Gondolj rám című dalát, amelyet ő fog kísérni. Az egyéb LGT-dalok közül Somló Tamás a Rapülőkkel előadja közös nagy sikerüket, a Nem adom fel című dalt, s Dés Lászlóval is énekel. Karácsony János egyedül énekli az Áldd meg a dalt című számot, és lesz Neked írom a dalt is.

MTI



Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés