hirdetés
hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.
hirdetés

A magnetizmustól a hipnózisig

A szuggesztió gyógyító ereje

Kutatási (EEG-, PET-) eredményeink mára egyértelműen bizonyították azokat a központi idegrendszeri változásokat, amelyek hipnózisban a szuggesztiók hatására bekövetkeznek.

A hipnoterápia indikációs területe ma már széles – a javallatok között szerepelnek egyebek között a pszichoszomatikus betegségek, a szorongás, a fóbiák, a depresszió, a dermatológia, az onkológia, a szellemi koncentráció fokozása, illetve a fájdalomcsillapítás a szülészet, a sebészet, a fog- és szájsebészet területén. A hagyományos relaxációs hipnózistechnika mellett a sportolók felkészítésekor az aktív-éber hipnózistechnikát részesítjük előnyben. A teljesítmény fokozódása az elért sikerekben mérhető. (E módszer kifejlesztése prof. dr. Bányai Éva nevéhez fűződik.)
A hipnózisnak persze vannak ellenjavallatai is. Nem alkalmazzuk pszichózisok akut szakában, szervi és tüneti mentális zavarok esetén, és természetesen akkor, ha a páciens nem fogadja el a hipnoterápiát.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. VÉRTES GABRIELLA ECP.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés