2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

A legboldogabb amerikai

Hosszas kutatás után meglelték a legboldogabb embert az Egyesült Államokban: Alvin Wong nős, 176 centiméter magas, évi 120 ezer dollár (24 millió forint) a jövedelme, saját - egészségügyi - cége van.

A kutatást a Gallup intézet vezetésével végezték, három éven át térképezték fel az Egyesült Államokban az emberek érzelmi állapotát, munkahelyi elégedettségét, étrendjét, egészségét, feszültségszintjét és egyebeit. A végeredmény: egy 65 éves, kínai-amerikai férfi a legboldogabb, aki Hawaii fővárosában, Honoluluban él.

Alvin Wong a neve, nős, 176 centiméter magas, évi 120 ezer dollár (24 millió forint) a jövedelme, saját - egészségügyi - cége van.

"Filozófiám szerint, ha nem tudsz nevetni magadon, akkor az élet meglehetősen borzalmas" - idézte a férfi a The New York Times című amerikai lap.

A hároméves boldogságfirtató munka eredményeként elkészült az Egyesült Államok boldogságtérképe is. Eszerint a legboldogabb állam - ahol arányosan a legtöbb elégedett ember él - Hawaii. Utána Wyoming, Észak-Dakota, Alaszka és Colorado a sorrend.

A legkevésbé boldog szövetségi államok: Nyugat-Virginia, Alabama, Kentucky, Mississippi.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink