hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

EBP: 88 milliárd forint budapesti egészségügyi fejlesztésekre

A kormány az elmúlt években kiemelten támogatta a budapesti egészségügyi fejlesztéseket: az Egészséges Budapest Program keretében 88 milliárd forintnyi támogatást biztosított a fővárosnak és a kerületi önkormányzatoknak ahhoz, hogy javítani tudják az egészségügyi ellátás színvonalát, közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Rétvári Bence az elkészült újbudai gyermekegészségügyi központnál tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kormány 88 milliárdot biztosított a budapestiek egészségének a védelmére, és 11 országos intézetben, 13 kórházban és 32 szakrendelőben történt fejlesztés a forrásból. A kormány nemcsak az épületek felújításához járult hozzá, hanem a korszerű felszereltséghez is, 34 milliárd forintot biztosított arra, hogy Budapesten a legkorszerűbb orvosi berendezések legyenek.

Az államtitkár kiemelte: a kormány külön figyelmet fordított arra, hogy tovább javuljon a CT- és MR-ellátottság: öt CT- és négy MR-berendezés állt a betegek szolgálatába az elmúlt években. Továbbá a kormányzat többletfinanszírozást adott arra, hogy Budapesten teljes mértékben leszorítsák a várólistákat a CT és MR tekintetében. Erre a célra több mint 2,7 milliárd forintot költöttek.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a kormány az elmúlt években a fővárosi és a kerületi egészségügyi fejlesztésekhez abban az ütemben biztosította a forrásokat, ahogy ezt a főváros igényelte.

Rétvári Bence az újbudai gyermekegészségügyi központról szólva elmondta: a kormány több mint négymilliárd forint forrást biztosított a rendelő kialakításához. A kormány a rendelőn belüli és azon kívüli kerületi fejlesztésekhez is hozzájárult: 2017-ben 1,9 milliárd forintot, 2021-ben 1,4 milliárdot, 2023-ban 710 milliót biztosított a rendelő kialakításához, továbbá berendezésekre, orvosi eszközökre 360 milliós támogatást adtak.

Az elkészült újbudai gyermek-egészségügyi központ 2024. június 6-án. MTI/Soós Lajos
Az elkészült újbudai gyermek-egészségügyi központ 2024. június 6-án. MTI/Soós Lajos

(forrás: MTI)

Könyveink