hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A képzést is támogatná a centrumkórház

Idézettségben és nemzetközi orientációban ért el komoly előrelépést a Semmelweis Egyetem, mondta Szél Ágoston rektor a Magyar Időknek.

A világ 500 legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most közzétett világranglistáján. Az egyetem rektora a Magyar Időknek azt mondta: az öt vizsgált terület – oktatási környezet, kutatás, ipari bevételek, idézettség és nemzetközi orientáció – közül főként az utóbbi kettőben értek el komoly előrelépést. Szél Ágoston úgy véli, ebben jelentős szerepet játszik, hogy a hazai egyetemek közül elsőként, több mint harminc éve megkezdték a külföldi hallgatók képzését.

A rektor a jövőről szólva elmondta: a további előrelépés érdekében egyrészt ügyelnek az elméleti és a klinikai tantárgyak megfelelő arányára, valamint arra, hogy a modern oktatási módszerek mellett is hangsúlyt fektessenek a hagyományos előadótermi előadásokra, az oktatók és a hallgatók közötti személyes kapcsolatokra. Másrészt folyamatosan igyekeznek javítani mind az elméleti, mind a gyakorlati orvosképzés feltételein, és ebben óriási előrelépést jelentene, ha – mint ígérik – a tervezett dél-budai centrumkórházat a Semmelweis Egyetem működtetné.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink