hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

A kazincbarcikai az Év Szülészete

Átadták a közönségszavazással odaítélt, Év Szülészete 2012 díjakat csütörtökön Budapesten. Az összesített verseny nyertese a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DE OEC) Kazincbarcikai Kórháza lett.

Szülőszobai ellátás kategóriában a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, gyermekágyi- és újszülöttellátás kategóriában a DE OEC Kazincbarcika Kórház, felszereltség és környezet kategóriában a Karcagi Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház-Rendelőintézet lett a győztes.

A díj sorsáról maguk a szülők dönthettek, akik a három hónapig tartó internetes szavazáson több kategóriában értékelhették a magyarországi szülészeti intézményeket.

A babaszoba.hu által alapított díj célja, hogy országszerte újra beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, az ezt segítők munkája és megbecsülése.

Jelenleg 150 különféle intézményi és tulajdonosi hátterű szülészet működik az országban, de csak tizedüknek, 16 osztálynak van bababarát minősítése. Ezek a kórházak teljesítik az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének (UNICEF) tízpontos kritériumrendszerét, amelynek célja a babák egészségének védelme, az erősebb baba-mama kötődés kialakítása.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés