hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

A globális felmelegedés közegészségügyi kockázataira figyelmeztet az EPA

A globális felmelegedés okozta szmog, a hőhullámok és bozóttüzek egyre több ember halálát okozzák majd a jövőben - állapította meg az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) jelentésében.

A hétfőn közzétett és az MTI által közölt dokumentumban a szakértők részletesen leírták a globális felmelegedés lehetséges, az emberi egészségre és a társadalomra veszélyes következményeit. A kormányzati ügynökség a Fehér Háznak is eljuttatta egy korábbi, hasonló tartalmú jelentését még tavaly decemberben, ám a címzett nem nyitotta meg az EPA elektronikus levelét.

Az EPA jelentésében azt állította, hogy a hőmérséklet emelkedésével egyre több halálos áldozatot követelhet a szélsőséges időjárás. "Ez a dokumentum egyértelműen állítja, hogy a globális felmelegedés negatív hatással van az ember egészségére és jólétére, és azonnali lépést sürget az ügyben" - mondta Vickie Patton, az Environmental Defense Fund elnevezésű környezetvédelmi szervezet helyettes főtanácsadója. A Bush-kormányzat viszont mindeddig nem ismerte el a tudomány álláspontját a klímaváltozás közegészségügyi következményeivel kapcsolatban, sőt, a múlt héten bejelentette: ebben a ciklusban már nem születik döntés az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés