hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

A folsav nem csökkenti a koraszülés kockázatát

Egy új tanulmányban mintegy 19 ezer szülés adatait elemezték, melyek közül 955 zajlott a terhesség 22. és 36. hete között. az eredmények szerint nem csökkenti a várandósság alatt szedett folsav a koraszülés kockázatát.

A tanulmányban mintegy 19 ezer szülés adatait elemezték, melyek közül 955 zajlott a terhesség 22. és 36. hete között. A tanulmányt Verena Senpiel kutatásvezető ismertette egy, a témában tartott San Franciscó-i konferencián.

A folsav a B-vitamin csoport tagja, megfelelő szintje igen fontos a várandósság alatt, mert segít megelőzni az velőcső záródási rendellenességeket, főként a nyitott gerincet (spina bifida). A szakemberek egy része azon az állásponton van, hogy a folsav szedése a koraszülés kockázatának csökkentésében is segíthet.

A brit szülészeti-nőgyógyászati szakmai szervezet szerint a tanulmány eredményei nem a terhes nők eltiltását jelenti: "Folsavat a terhesség első harmadában javasoljuk, születési rendellenességek megelőzésére."

Hangsúlyozták, bár a kutatás érdekes, bizonyítékok léteznek arra, hogy a folsav támogatja a magzat fejlődését és egészségügyi előnyei vannak az anya számára. Mivel további vizsgálatokra van még szükség, nem javasolt a kiegészítő folsav elhagyása.

(forrás: Telegraph)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink