hirdetés
2021. október. 27., szerda - Szabina.
hirdetés

A budapesti antitesttesztelés további eredményei

A fővárosi és kerületi tesztelésen eddig részt vett, Sinopharm vakcinával beoltott 60 év felettiek 24,18 százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség a koronavírus ellen, közölte a Főpolgármesteri Hivatal az újabb adatok alapján az MTI-vel.

A Fővárosi Önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködésben lehetőséget biztosított 60 év feletti budapesti lakosok számára ingyenes koronavírusantitest-tesztelésre. Húszezer tesztet csinálnak, a tesztelések még folyamatosan zajlanak a kerületekben. Eddig 3805 vizsgálatot végeztek el. A tesztelés során vénás vérből vett mintából – az ABBOT diagnosztikumokat gyártó cég által forgalmazott SARS-CoV-2 IgG II Quant Assay teszt alkalmazásával  szerződött külső laboratórium végezte el a vizsgálatokat. A tesztelésre jelentkezők önkéntesen adhatták meg az oltottságukra vonatkozó adatokat.

A vizsgálat a résztvevők véletlenszerű kiválasztásának, illetve a súlyozásnak a hiányában nem jelent reprezentatív mintát, de az adatok tanulságokkal szolgálnak.

A fővárosi és kerületi tesztelésen eddig részt vett, Sinopharm vakcinával beoltottak 24,18 százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség.

A fővárosi és a kerületi antitestvizsgálat eredményeihez hasonló adatokat publikált egy új, részletes magyar kutatás. A Sarkadi Balázs akadémikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vezette kutatócsoport is azt állapította meg, hogy a 60 év felettiek negyede esetében nem hatásos a Sinopharm.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink