2024. június. 29., szombat - Péter, Pál.
hirdetés
hirdetés

A BRFK vizsgálja a gyermekintenzívet ellenőrző járványügyes esetét

A rendőrség vizsgálja a Népszava cikke nyomán a gyermekintenzív osztályt maszk nélkül ellenőrző szamárköhögéses kormányhivatali dolgozó ügyét, közli a Magyar Hang.

– A hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja – erről írt a BRFK a Magyar Hang megkeresésére annak kapcsán, hogy kiderült, nemrég az egyik fővárosi gyermekosztályon maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést egy egyébként köhögő kormányhivatali dolgozó.

Mint a Népszava elsőként beszámolt róla, az érintett a fővárosi kormányhivatal munkatársa volt, és a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán. Két nappal később végül maga az érintett közölte, szamárköhögéssel kezelik. A lap hangsúlyozta: ezen az osztályon leginkább szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülöttek vannak. Ráadásul a csecsemők szamárköhögés elleni oltást is két hónapos korban kapnak először.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink