hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A BM szerint az orvosi kamara több javaslatát is elfogadták

Az orvosi kamara több javaslatát is beépíti a Belügyminisztérium az egészségügyi reformcsomagjába, amiről várhatóan szerdán szavaz a parlament, közölte az ATV Híradó.

A Belügyminisztérium kérdésükre azt írta: a kamara hat javaslatából hármat elfogadtak, kettőt szerintük más jogszabály rendez, egy javaslatot pedig a tárca nem tud képviselni.

A minisztérium nem nevezte meg, hogy a kamarának mely javaslatait fogadta be. Azt azonban hozzátették, hogy nincs egyetértés az orvosok bérének teljesítményhez kötött mínusz 20, plusz 40 százalék mértékű változtatásának lehetőségében.

A Magyar Orvosi Kamara nem reagált az ATV megkeresésére, egy korábban a MedicalOnline-on is ismertetett körlevél szerint azonban „a parlament olyan törvénymódosítás elfogadása előtt áll, ami véleményünk szerint súlyosan veszélyezteti a betegbiztonságot, valamint a magyar orvosokra akarja ráterhelni az egészségügyi rendszer továbbra is kijavítatlan hibáit.” A levélben jelezték, hogy ilyen esetekben rendkívüli küldöttgyűlést lehet összehívni, s a tiltakozás nyomatékosításaként a rendkívüli felmérés kérdőívében szóba kerül az önként vállalt túlmunka felmondása és a felmondások letétbe helyezésének lehetősége is.

Az ATV riportja

(forrás: ATV, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink