2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

A beoltottak között is terjed a delta

Az Index szerint egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a beoltottak közt is terjed a koronavírus delta variánsa.

A Reuters által közölt elemzés több, a delta-variáns által érintett ország egészségügyi jelentéseit veszi számba: 

  • Az Angol Közegészségügyi Intézet (PHE) pénteken azt közölte, hogy az országban  3692, a delta-variáns miatt kórházban kezelt betegből a páciensek 58,3 százalékát egyáltalán nem oltották be, 20,9 százalékát egyszer beoltották, 22,8 százalékát pedig mindkétszer beoltották a koronavírus ellen.
  • Szingapúrból – ahol a delta variáns már dominánssá vált – azt jelentették, hogy a koronavírusos esetek háromnegyede az oltottak közül kerül ki, bár állításuk szerint náluk rendszerint nem tapasztalnak súlyos tüneteket. 
  • Izraelben a kórházban kezelt emberek 60 százaléka a beoltottak közül kerül ki. Állításuk szerint a betegek  többsége 60 év feletti vagy krónikus betegségben szenved. Hozzátették: a Pfizer vakcinája kisebb mértékben bizonyult hatékonynak a tünetek megelőzésében delta-variánssal szemben, de az egyénnek még így is erős védelmet biztosít. Azt viszont nem akadályozza meg, hogy másokat megfertőzzön a vírus. 
  • Az Egyesült Államokban – ahol a delta-variáns már az esetek körülbelül 83 százalékát okozza – közölt adatok szerint a súlyos betegek 97 százaléka az oltatlanok közül kerül ki.
 A legnagyobb veszélyt a világra jelenleg a Delta-variáns jelenti – mondta Sharon Peacock mikrobiológus a Reuters-nek nyilatkozva. A delta „a legerősebb és a leggyorsabban terjedő variáns”, amely ezidáig kialakult, írja a lap.
(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink