2021. október. 26., kedd - Dömötör.
hirdetés

 

A belső biológiai kor dönt a halálról

A belső biológiai kor, ami eltér a tényleges életkortól, összefügg a korai halállal, derül ki a UCLA-n dolgozó Steve Horvath tanulmányából, amit az Index idéz.

A lap szerint az emberiség leggyorsabban öregedő 5 százalékánál 50 százalékkal magasabb a halálozás veszélye, bármely életkorban.

Az öregedéshez kapcsolódó biológiai változások valószínűleg megfordíthatók, ami felveti annak a lehetőségét, hogy jövőbeni kezelésekkel képesek legyünk lassítani az öregedés folyamatát, és meghosszabbítsuk az emberek életkorát.

Steve Horvath öregedési órája apróbb kémiai változások mérésén alapul. Metilvegyületeket vizsgálnak, amelyek a genomra kapcsolódnak rá, és le onnan,  a DNS kódjának megváltoztatása nélkül. A kutatócsoport korábban megállapította, hogy a genom 353 részén a metilszint mintázata összefügg a korunkkal. Ezek a mintázatok a teljes emberi populációra érvényesek. Legfrissebb tanulmányuk pedig azt mutatta ki 13 ezer ember vérének elemzésével, hogy néhányan gyorsabban korosodnak, mint mások.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink