2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

"Komoly megbetegedést okozhat az indiai mutáns azoknál, akik nincsenek beoltva"

Egészen biztos, hogy az indiai variáns Magyarországon is meg fog jelenni – mondta el Falus Ferenc az ATV Híradónak.

A korábbi országos tiszti főorvos emlékeztetett, hogy az Egészügyi Világszervezet (WHO) az indiai variánst a komoly aggodalmakra adó variánsok közé sorolta pár nappal ezelőtt. „Ugyanakkor ami szerintem nagyon jó hír,  hogy Angliában az új fertőzöttek között milyen arányban fertőz a brit és milyen arányban az indiai variáns és azt olvastam, hogy csak 5 százalék az új fertőzöttek között az indai variáns aránya. Tehát ha a karantén szabályokat az Indiából vagy az Indiából átszállással érkezőknél az Európai Unió területén szigorúan betartanánk, akkor lehet hogy néhány nagyon jó hónapunk lenne” – nyilatkozta Falus Ferenc.

Falus szerint az egyik legfontosabb, hogy minél több ember legyen beoltva. Mint mondta: annál az 5-6 millió embernél, aki nincs beoltva, az új vírus variáns egy nagyon nagy mértékű megbetegedést és halálozást okozhatna. Óvatosságra és maszkviselésre figyelmeztet mindenkit, ez utóbbit szerinte év végig viselnünk kellene.

A kormány által belebegetett enyhítésekről azt mondta: Tény, hogy az Amerikai Egészségügyi Hatóság lazított a maszkviselési szabályokon, de óriási különbség van Magyarország és Amerika között.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink