hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Sándor Mária feladta, de...

"Ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni"

Sándor Mária, a fekete ruhás ápoló Facebook-oldalán egy hosszú bejegyzésben jelentette be, hogy befejezte. A Népszabadság kérdéseire adott válaszaiból azonban az derül ki, hogy talán mégsem. Az 1001 orvos támogatja.

... Nem látom értelmét egy olyan küzdelemnek, ahol egyedül mondom a magamét, és azok, akiknek a segítségével elérhetnénk a méltó bánásmódot, a megbecsülést, nem tesznek semmit, csak kiszolgálják ezt a rendszert. Megerősítik, hogy működik, miközben mindenki tudja, hogy nem. Hol vannak a kórházigazgatók, azok a vezetők, akiknek hatalom van a kezében, és semmit nem tesznek? Amikor a mozgalmunk csatlakozott a pedagógusokhoz, se az orvosok, se az egészségügy vezetői nem jöttek velünk.

Amikor ekkora baj van, a kórházigazgatóknak nem csöndben kellene kiszolgálniuk a rendszert, hanem abba kéne hagyniuk a munkát, kimondani, hogy a rendszer nem működik. Hogy pénzt kell invesztálni bele. Nem némán hallgatni Cser Ágnes asszonyt, amikor azt mondja: senki nem tett annyit ezért az egészségügyért, mint ez a kormány. Az a kormány, amely továbbra sem akar életpályamodellt adni a nővéreknek, amely egyetlen fillér béremelést sem adott. Azt kérem, hogy az április 15-ére meghirdetett pedagógusdemonstráción az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai húzzanak fekete ruhát, és úgy menjenek be az egészségügyi intézményekbe, megmutatva, hogy ez a rendszer nem működik.

– Akkor mégse hagyja abba?

– Erről már nem én döntök. Ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni, ha nem, nincs.

A teljes cikk a NOL-on

Az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport "Nyilatkozat Sándor Mária mellett, a magyar egészségügy jövőjéért" című közös állásfoglalása

(forrás: Népszabadság Online, MedicalOnline)

Kapcsolódó fájlok

cimkék

hirdetés

Könyveink