hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

"Ennél őszintébb szembenézésre van szükség"

Kovácsy Zsombor úgy látja, az egészségügyben koncepcióra lenne szükség, arra, hogy kormányzati ciklusokon átívelő módon szembenézzük a mély problémákkal.

Az orvos, egészségügyi jogász az ATV Start című műsorában beszélt arról is: elképzelhető, hogy nagyszabású átalakítás jön. Úgy látja, össze kellene kapcsolni az alapellátás és szakellátás modernizációját, ugyanis ha az alapellátás erősebb, akkor kevesebb szakellátási kapacitásra van szükség.

Az egészségügyi jogász hangsúlyozta, hogy itt is koncepcióra lenne szükség, arra, hogy kormányzati ciklusokon átívelő módon szembenézzük a mély problémákkal, azokkal, amelyeket a malterral nem lehet eltakarni.

A szakember szerint probléma, hogy óriásiak az eltérések az egyes intézmények között. Az alapellátás, a háziorvosi rendszer pedig nem tudja ellátni a feladatát, ezzel viszont minden "rádől" a kórházi ellátásra, ezért nem tudunk kilábalni ebből a problémából. Kovácsy Zsombor elismerte, hogy az orvosok béremelése fontos lépés volt, ezzel évtizedes lemaradást hoztunk be, és ugyanilyen fontos a korrupció, a hálapénz megszüntetése is, de szerinte az egész rendszert kell olyan értelemben is javítani, hogy ne egy "megbénított, felülről irányított rendszer" próbáljon alkalmazkodni. Mélyebb változások kellenek, és bár ezek a lépések, mint a béremelés, jó irányt jelentenek, de ennél őszintébb szembenézésre van szükség.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink