hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

18 ember van karanténban Magyarországon

Péntek kora délután sajtótájékoztatón ismertették a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb információkat.

Láng-Boglár Kinga, a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs szóvivője közölte: a járvány megelőzéséhez szükséges az együttműködés és a közös felelősségvállalás. Ma reggel a BV Holding Kft. 300 ezer darab szájmaszkot adott adott át a Hungaropharmának, azonban ismét kiemelték: az egészséges embereknek nem kell szájmaszkot hordaniuk.

Világszerte összesen 83 389 fő fertőződött meg, Európában 816 fő, Magyarországon nem volt fertőzés. A felépültek száma világszerte 36 569, Európában 84 fő. Az elhunytak száma világszerte 2858, Európában 19 fő.

A szóvivő közölte: Magyarországon jelenleg 18 fő van karanténban, eddig 62 mintát vizsgáltak meg, 383 embert a közúti határátkelőknél, 4247 személyt pedig a repülőtereken ellenőriztek. Jelenleg 184 olyan kínai állampolgár tartózkodik az országban, akik vagy nem akarnak vagy nem tudnak hazatérni Kínába, írja a 24.hu.

A kormány megérti az emberek félelmét a koronavírus-fertőzéstől és az ebből adódó élelmiszer-felhalmozást, de ez a szakértők szerint sem indokolt, mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Schanda Tamás közölte: nincs ok pánikra, nincs ok a felesleges vásárlásra. Az ITM kapcsolatban áll a kereskedelmi szakmai szervezetekkel és folyamatosan tájékozódik az élelmiszerellátás aktuális és várható helyzetéről. Közölte azt is, a jövőben versenyhivatali eszközökkel lépnek fel a koronavírus-járványt kihasználó, rossz szándékú piaci szereplőkkel szemben. A fogyasztóvédelem megkezdte a tartós élelmiszerek és a kézfertőtlenítők árának vizsgálatát, hogy kiszűrjék a későbbi tisztességtelen piaci gyakorlatot.

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztató gyógyszerészeknek a PharmaOnline-on

 

(forrás: 24.hu, PharmaOnline)

cimkék

hirdetés

Könyveink