hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Peren kivüli megállapodások

A közvetítői tanács

A tanács tagjai

Alapfunkciója, hogy segítse a beteg és az egészségügyi szolgáltató között felmerülő jogviták peren kívüli megoldását, a felek jogainak gyors és hatékony érvényesítését.

A közvetítői eljárás lefolytatását kérheti a beteg, halála esetén annak közeli hozzátartozója vagy örököse és a szolgáltató. A kérelmet a beteg lakóhelyéhez vagy az igénybe vett egészségügyi szolgáltatás helyéhez legközelebb eső területi igazságügyi szakértői kamaránál kell előterjeszteni. Minden szolgáltatónak kötelessége a betegek számára jól látható helyen kifüggeszteni a területi igazságügyi szakértői kamarák jegyzékét, feltüntetve azok székhelyét és postacímét.

Az adott ügyben illetékes közvetítői tanács tagjait a feleknek kell kijelölniük a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara által vezetett közvetítői névjegyzékből. (Az adott eljárásban nem lehet közvetítő az, aki a szolgáltatóval, annak fenntartójával, biztosítójával vagy a beteggel bármilyen munkavégzésre irányuló jogviszonyban, illetve tagsági jogviszonyban áll, valamint az sem, aki a felsoroltak közeli hozzátartozója.) A tanács a felek egyetértése esetén szakértőt vehet igénybe.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés