2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés

 

Újra Lovász Lászlót javasolják

Az elnöki posztra Lovász Lászlót, a főtitkári tisztségre Török Ádámot, főtitkárhelyettesnek pedig Barnabás Beáta Máriát javasolja ismét a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Jelölőbizottsága, közölte a szervezet.

hirdetés

Élettudományi alelnöknek Freund Tamást, társadalomtudományi alelnöknek Vékás Lajost, természettudományi alelnöknek pedig Blaskó Gábort és Bokor Józsefet javasolja a testület. A Jelölőbizottság Keviczky László elnökletével január 11-ei, február 6-ai és március 2-ai ülésén vitatta meg és határozott titkos szavazással az egyes tisztségekre jelölendő személyekről.

Társadalomtudományi elnökségi tagnak a bizottság Szabó Miklóst, élettudományi elnökségi tagnak Tulassay Tivadart, valamint természettudományi elnökségi tagnak Pósfai Mihályt, Sólyom Jenőt vagy Szász Domokost javasolja, derül ki a Jelölőbizottság állásfoglalásából. A testület emellett javaslatot tett a Felügyelő Testület, a Vagyonkezelő Testület, Tudományetikai Bizottság és a Doktori Tanács tagjaira, a Könyv- és Folyóirat-kiadó Bizottság tagjaira és elnökére, az Akadémiai Kutatóintézetek Tanácsa és a Jelölőbizottság új tagjaira is.

A jelöltek közül az MTA legfőbb döntéshozó testülete, a közgyűlés három évre választja meg a különböző tisztségek betöltőit, köztük a tudós társaság főállású vezetőit, az elnököt, a főtitkárt,a főtitkárhelyettest, valamint a három alelnököt.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

MTA
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink