hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Ritka a myopericarditis koronavírus-oltás után

A myopericarditis kockázata a Covid-oltást követően hasonló vagy alacsonyabb, mint a nem koronavírus elleni vakcináció után – írja a 24.hu.

The Lancet Respiratory Medicine szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a Covid-19 elleni oltást követően a myopericarditis előfordulása 18 eset/millió vakcinaadag volt, szemben a nem Covid-19 elleni oltások, például az influenza elleni vakcinák 56 esetével.

A myopericarditis magasabb kockázati tényezői közé tartozott a 30 év alatti életkor (40,9 eset/millió adag), a férfi nem (23 eset/millió adag), az mRNS-oltás (22,6 eset/millió adag) és a második adag oltás ( 31,1 eset/millió adag). A kutatók kiemelték, hogy a vakcinázás előnyei messze meghaladják ennek a ritka nemkívánatos eseménynek a kockázatát.

A szerzők a vizsgálat után egy külön elemzést végeztek, hogy összefüggésbe hozhassák az eredményeket a Covid-19 fertőzést követő myopericarditis kockázatával. A koronavírus miatt kórházba került 2,5 millió beteg közül 1,1%-nak volt myopericarditise.

MRNS-alapú Covid-19 oltást követően egyes esetekben myopericarditisről számoltak be, különösen serdülőknél és fiatal felnőtteknél jelentkezett – írja a 24.hu.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink