hirdetés
2020. május. 27., szerda - Hella.
hirdetés

 

Rekordszámú program a Kutatók éjszakáján

Több mint 2600 ingyenes program várja 51 város 186 helyszínén a közönséget szeptember 29-én pénteken, a Kutatók éjszakáján, hangzott el a rendezvény keddi beharangozó sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Kardon Béla, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (RCISD) tudományos igazgatója kiemelte: az Európai Unió országai közül Magyarországon a leggazdagabb a programkínálat a Kutatók éjszakáján, amelyhez idén országszerte 146 intézmény csatlakozott. Új partner idén a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Csodák Palotája pedig a Kutatók éjszakáján nyitja meg új helyszínét Óbudán, a Bécsi úton, mintegy ötezer négyzetméteren.

Három helyszínen várja az érdeklődőket a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., amely Budapesten mások mellett Böjte Csaba szerzetes, Koltai Lajos operatőr és Demjén Ferenc énekes részvételével kerekasztal-beszélgetést és tűzijátékkal egybekötött lézershow-t rendez, Szegeden olajfaló baktériumokat mutat be, miskolci laboratóriumában pedig virtuális seprűlovagló kupát rendez, mondta Grasselli Norbert ügyvezető igazgató.

A Kutatók éjszakája célja a fiatalok között népszerűsíteni a tudományokat, a kutatói pályát, hangsúlyozta Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója. A vállalat több mint 60 programja között idén nagy hangsúlyt kap a dróntechnológia, lesz drónkészítés és drónprogramozás, valamint drónverseny is. Emellett telefonhálózat-építés, mikrohullámú adatátviteli bemutató, laborlátogatások és fizikai kísérletek is szerepelnek a programban. Szeretnék megmutatni az infokommunikáció szépségeit a fiataloknak, hiszen az iparág szédítő sebességgel fejlődik, folyamatosan újabb és újabb üzleti modelleket téve lehetővé.

A teljes programkínálat a kutatokejszakaja.eu internetes oldalon található meg.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink