hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

 

Díjakat osztott az Innovációs Szövetség

A 27. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a június 5-ei eredményhirdetésen a Magyar Innovációs Szövetség.

A legjobbnak ítélt pályázók 3 első, 4 második és 3 harmadik díjat, valamint 2 különdíjat vehettek át dr. Pálinkás Józseftől, az NKFIH elnökétől, Szigeti Ádám felkért helyettes államtitkártól, és Ormos Pál professzortól, a bíráló bizottság elnökhelyettesétől. A díjazottak az ösztöndíjak mellett okleveleket és iparművész által készített kisplasztikát is kaptak.

Első díjat nyert Matányi Marianna és Kákonyi Marcell (Ferences Gimnázium, Szentendre) "Cervelox 2.0 - Avagy: Tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?", Novák Blanka (Egri Dobó István Gimnázium) "Lycium barbarum fiziológiai hatásainak vizsgálata" és Tassi Timián Áron (Miskolci Herman Ottó Gimnázium) "Okoslámpa" c. pályázata.

Az elsődíjas pályázók megkapták a lehetőséget a bíráló bizottságtól, hogy Magyarországot képviseljék az Európai Unió 2018 szeptemberében Dublinban megrendezendő "30. Fiatal Tudósok Versenyén" amelyen 37 ország fiataljai versenyeznek az értékes (3500-7000 euró) díjakért. A Stockholm International Youth Science Seminar-on hazánkat Novák Blanka képviseli.

(forrás: Magyar Innovációs Szövetség, MTI-OS)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink