hirdetés
2020. november. 30., hétfő - András.
hirdetés

 

Az újrafertőződés újabb eseteit bizonyították

Holland és belga tudósok a koronavírus-újrafertőződés újabb eseteit mutatták be az után, hogy a Hongkongi Egyetem kutatói tanulmányban ismertették az első dokumetált ilyen esetet, közli a Magyar Narancs.

Hollandiában egy legyengült immunrendszerű idős betegnek a koronavírus tesztje lett pozitív második alkalommal – mondta el Marion Koopmans, a kormány járványügyi tanácsadója a  Holland Rádióban.

„Minden Covid-19-betegségnek egyedülálló genetikai ujjlenyomata van“, a második fertőzés genomja feltűnően különbözött a beteg első fertőzésétől – magyarázta a virológus. Ez azt jelenti, hogy a második fertőzés nem az első újra fellángolása volt – tette hozzá.

Még megerősítésre vár, hogy az újrafertőződés egy egyedülálló eset vagy normális dolog. Belgiumban is feljegyeztek orvosok koronavírus-újrafertőződést, a beteg három hónappal azután esett ágynak Covid-19-cel, hogy kigyógyult az első koronavírus-fertőzésből – közölte Marc Van Ranst a VTM rádióval.

A Hongkongi Egyetem kutatói a Clinical Infectious Diseases című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányukban írták le egy 33 éves férfi esetét, akit négy hónappal első Covid-19 után megfertőzött a koronavírus egy másik törzse.

A hongkongi szakemberek annak a véleményüknek adtak hangot, hogy az eset azt jelzi, hogy a betegség, amely már több mint 800 ezer ember halálát okozta világszerte, terjedni fog globálisan a nyájimmunitás ellenére, közli a lap.

(forrás: Magyar Narancs)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink