hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

 

Az IT az egészségügyben is népszerű terület

Az egészségügy és informatika folyamatos összefonódása hatalmas szakember-igényt támaszt a munkaerőpiacon, olvasható a hrportal.hu-n. 

Az elkövetkező 5 évben becslések szerint összesen ötvenezer szakemberre lesz szüksége a területnek, és várhatóan 20%-kal növekszik hamarosan az egészségügyi IT munkalehetőségek száma – olvasható a HRportálon

Magyarországon Veszprém lett a betegszimulációs szoftverek fejlesztésének központja – számol be róla az újság. A CAE Healthcare, egészségügyi informatikai cég az elmúlt két évben folyamatosan bővíti fejlesztői csapatát, és pályakezdő programjában a friss diplomások egyedi képzés keretében kapcsolódhatnak be a nemzetközileg piacvezető egészségügyi szoftverek fejlesztésébe.

“Az egészségügyi informatika, azon belül pedig a betegszimulációs szoftverfejlesztés nemcsak az egészségügy, de az informatikus szakma jövőjét is alapjaiban fogja meghatározni. Ez egy igazi sikerágazat: pályakezdőként hatalmas előny ezen a területen elindulni, és akár itt Veszprémben tapasztalatot szerezni” - nyilatkozta a lapnak Német Gergely, a veszprémi CAE Healthcare ügyvezetője.

A páciens-fókuszú adatgyűjtés és az egészségügyi mobil applikációk mellett a mobilizált, webes platformra fejlesztett betegszimulációs szoftverek fejlődése rohamosan alakítja át az egészségügyet. Az orvosi tech profilú startup-ok és nagyvállalatok is egyre nagyobb súlyt képviselnek az ágazaton belül, hazai és nemzetközi piacon egyaránt. Az informatikának egyre meghatározóbb szerepe van az orvosképzésben is. A különböző orvosi oktatószoftverek segítségével az orvosképzés egészen új minőségi szintet érhet el. Az orvostanhallgatók a betegszimulációkon keresztül szakmai tapasztalatot, rutint, gyakorlatot szereznek a gyógyításban, a betegek kezelésében, a páciensek felé irányuló kommunikációban – olvasható a HRportálon, ahol részletesebben is foglalkoznak a témával. 

(forrás: HR-Portál)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink