hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

A koronavírus-járvány vége

Egyszer túl leszünk a koronavírus-járványon, a szakértő szerint négyféle forgatókönyv lehetséges. Nem a legrosszabb a legvalószínűbb, írja a 24.hu.

Egyáltalán nem volt felkészülve a világ egy a jelenlegihez hasonló világjárványra, ezért most csak kapkodjuk a fejünket, és fogalmunk sincs, hogy mi jöhet még. William Haseltine, az ACCESS nevű nemzetközi egészségügyi szervezet elnöke, aki nemrég vezetett le egy amerikai – kínai egészségügyi konferenciát Vuhanban azt mondja, a járvány négyféleképpen érhet véget – írja a Daily Beast című amerikai hírportál nyomán a 24.hu.

Az első forgatókönyv szerint a vírus a tavaszi felmelegedéssel lelassul, majd lecseng. A korábbi járványok során gyűjtött tapasztalatok szerint abszolút benne van a pakliban, hogy melegebb, nedvesebb időben a járvány lecsillapodik, az életünk pedig visszatérhet a normális kerékvágásba, de erre nincs semmilyen garancia, túl sok még az ismeretlen tényező.

Előfordulhat, hogy a koronavírus-járvány a jelenlegi ütemben képes terjedni nyáron is, és akkor bekövetkezhet a második, azaz a legrosszabb forgatókönyv.

Lehetséges, hogy a vírus terjedése csak akkor fullad majd ki, amikor már senkit sem tud megfertőzni. Ez azt jelentené, hogy Föld lakosságának 40 – 70 százaléka fertőződne meg a betegséggel, és a fertőzöttek nagyjából 2 százaléka halna bele a betegségbe. Ezt az jelenti, hogy világszerte 64 – 112 millió ember halna bele a fertőzésbe. Ebben az esetbe az élet minden területe: a gazdaság, az ipari termelés, a mezőgazdaság, a kultúra, az oktatás, és az emberek mentális állapota is súlyos, gyógyíthatatlan sebeket szerezne.

A harmadik forgatókönyv szerint a járvány addig terjedhet majd, amíg valakinek sikerül kifejlesztenie ellene egy vakcinát. Ez azonban leghamarabb egy év múlva következhet be. Sokkal hamarabb, hónapokon belül kerülhetnek azonban forgalomba a koronavírus elleni terápiás készítmények, és velük el is érkeztünk a negyedik, egyben legvalószínűbb forgatókönyvhöz.

(forrás: 24.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink