hirdetés
2021. február. 25., csütörtök - Géza.
hirdetés

Összevethetőek-e az új típusú antikoagulánsok?

Az új típusú orális alvadásgátlók az elmúlt évtizedben forradalmasították a stroke-prevenciót non-valvuláris pitvarfibrillációban.  Egyértelmű, robusztus bizonyítékokkal rendelkezünk a randomizált, kontrollált, fázis III tanulmányok alapján afelől, hogy a NOAC-ok mindegyike legalább olyan hatékony a stroke/szisztémás embolia kivédésében, mint a K-vitamin-antagonista, és biztonságosabbak, kevesebb vérzéses eseménnyel kell számolnunk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Benczúr Béla, Tolna Megyei Balassa János Oktatókórház, I. Belgyógyászat (Kardiológia/Nephrologia), Szekszárd
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

E havi szerkesztőnk


 

Dr. Jassó István

 

1987-ben érettségiztem a budapesti József Attila Gimnáziumban.

1994-ben szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel.

1995-től a Szent István Kórházban (ma: Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet) dolgozom előbb a IV. Belgyógyászati-Angiológiai, majd 2013-tól az I. Belgyógyászati, jelenleg I. Belgyógyászati és Angiológiai Osztályon, az Angiológiai Részleg vezető főorvosa vagyok.

2000-ben belgyógyászatból szereztem szakorvosi képesítést, 2003-ban elnyertem a „Belgyógyászati angiológia minősített orvosa”, majd 2016-ban a „Belgyógyászati angiológia szakorvosa”, 2010-ben a „Magyar Atherosclerosis Társaság Lipidológus orvosa” címet. 

Tagja vagyok a Magyar Belgyógyász Társaságnak, a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaságnak és a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaságnak, utóbbinak 2019-től vezetőségi tagja.