hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Kapunyitási Pánik Fesztivál

Pályakezdő fiatalokat várnak péntektől a zánkai Új Nemzedék Központba, ahol megkezdődik a háromnapos Kapunyitási Pánik Fesztivál – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

"A pályakezdés nehézségeivel küzdő és az előtt álló fiatalokat várnak" a fesztiválra. A zánkai központban rendezett szabadtéri workshopon szakemberek segítik a fiatalokat a pályakezdéssel, elhelyezkedéssel, karriertervezéssel járó problémák kezelésében – áll a tárca közleményében.

Mint írták, a kellemes környezetben emellett még szórakozni, kikapcsolódni is lesz lehetőség a workshopot kísérő koncerteknek, szabadidős programoknak köszönhetően. A rendezvény ingyenes, sőt a szervezők ingyenesen biztosítanak sátorozási lehetőséget is.

A fesztiválra érkező fiatalok álláskeresési tanácsokat kaphatnak, "állásinterjúi fortélyokat" sajátíthatnak el, eligazítást kaphatnak a diákmunkára vonatkozó szabályokról, a diákhitelről, a külföldi munkavállalásról, a felsőoktatási rendszer változásairól, az egyéni vállalkozás beindításához szükséges információkról, az álláskereső szolgáltatásokról, a nyelvtanulásról, valamint az ösztöndíjakról, a sikerszakokról. A rendezvényen olimpikonokkal is lehet találkozni.

A közlemény szerint a workshop szorosan kapcsolódik a zánkai Új Nemzedék Központ új profiljához és a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjában megfogalmazott célokhoz is: a kiváló adottságú Zánkát olyan a fiataloknak szóló rendezvényekkel szeretnék "újratölteni", amelyek a szórakozás mellett hasznos időtöltést és segítséget nyújtanak számukra például a foglalkoztatási esélyeik javításához.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés