hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.
hirdetés

A svédországi Lund Egyetem kutatócsoportja a Science Advances folyóiratban egy olyan személyre szabott és precíz fájdalomcsillapítási módszerről számolt be, melynek a gyógyszerektől eltérően nincsenek mellékhatásai.

Élete során valószínűleg mindenkinek volt már  – vagy lesz – porckorongsérve, ami  az esetek kis hányadában jár klinikai tünetekkel.

Science Advances folyóiratban megjelent
cikkben számoltak be egy új fejlesztéséről, ami egy több módszer előnyeit ötvöző gerincvelő-stimulációs fájdalomcsillapító eszköz.

Kifejlesztettek egy agyi implantátumot, amely még az előtt elnyomja a fájdalmat, mielőtt az érdemben kiteljesedhetne, írja a GyártásTrend.

A Chicago székhelyű University of Illinois egyik fájdalommal és fejfájással foglalkozó neurobiológusának közleménye szerint a migrén egyik lehetséges kiváltó oka a neuronok tubulinjainak deacetilálódása.

Az eltérő fájdalomérzékelést az okozza, hogy a vörös hajú emberek bőrének pigmenttermelő sejtjeiben hiányzik egy bizonyos receptor funkciója.

A PharmaOnline szerint fájdalmak esetén előnyös lehet az adjuváns hatóanyagot is tartalmazó készítmények választása.

A PharmaOnline szerint ígéretes hatóanyag-kombinációt vizsgáltak osteoarthritis kezelésében; a terápia képes visszafordítani a porckárosodást.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés
hirdetés