2022. július. 01., péntek - Tihamér, Annamária.
hirdetés

A Pennsylvania Egyetem kutatói az ASCO konferencián prezentálták, majd a Nature Medicine is lehozta azokat az új eredményeket, amelyeket a kifejezetten agresszív és csak előrehaladott állapotban diagnosztizálható hasnyálmirgyrák kezelésében értek el.

Az OTSZ Online szerint a granulocyta-macrophág kolónia-stimuláló faktor elleni autoantitestek már évekkel a tünetek és a betegség megjelenése előtt jelzik a komplikált Crohn-betegséget.

Növekedhet a vastagbélrákban elhunytak száma, mivel az elmúlt két évben, a pandémia miatt elmaradtak a szükséges rákszűrő vizsgálatok.

Az IBD világnapja alkalmából a Bristol Myers Squibb olyan, tabukat döntögető kampányt indít, amely a betegeket a középpontba állítva mutatja be, mit jelent ezzel a betegséggel együtt élni.

A széklettesztek hasznos segítséget nyújthatnak az orvosoknak a hasnyálmirigyrák korai felismerésében, állítja egy új kutatás.

A posztakut COVID-szindróma növeli a metabolikus eredetű zsírmájbetegség kockázatát, írja az OTSZ Online.

A túlsúlyos és elhízott felnőttek fogyással csökkenthetik annak esélyét, hogy később vastagbélrák alakuljon ki náluk.

hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.