2022. december. 02., péntek - Melinda, Vivien.
hirdetés

A Calgary Egyetem kutatói a Cellular and Molecular Gastroenterology and Hepatology folyóiratban egy olyan gyógyszercélpontot azonosítottak, amely fordulatot hozhat a gyulladásos bélbetegségek (IBD) kezelésében.

A növényi alapú étrend 22 százalékkal csökkentheti a férfiak bélrákkockázatát egy új kutatás szerint, közölte a The Guardian online kiadása.

Az autoimmun májbetegségben szenvedők életminőségének javítása a célja a hároméves tudományos vizsgálatnak Debrecenben.

A gyulladásos bélbetegségek egyik típusa, az elsősorban fiatal felnőtteket érintő Crohn-betegség kezelését immár őssejtek beültetésével is segítik.

A Duke Egyetem kutatói a Nature Biomedical Engineering folyóiratban közölték új vizsgálati eredményeiket, amelyek szerint állati modellszervezetekben minden eddiginél jobb eredményeket értek el az igen nehezen gyógyítható hasnyálmirigyrák terápiájában.

A kínai Shenyang Orvosi Egyetem kutatócsoportja a Frontiers in Genetics folyóiratban számolt be vizsgálatuk eredményéről, mely szerint oksági kapcsolat mutatható ki a bipoláris személyiségzavar (BD) és a gyulladásos bélbetegség (IBD) között.

Idén először rendeztek továbbképzést a krónikus gyulladásos bélbetegségek differenciál-diagnosztikájáról.

hirdetés

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.