2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Június 2-ig szavazhat háziorvosára

Lezárult „Az év praxisa a Kárpát-medencében" pályázat első szakasza, a zsűri kiválasztotta a versengés 10-10 legjobb háziorvosát.

284 ajánlást küldtek be, ebből 51 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, azaz mindössze egy-két mondatos volt. 233 történet viszont olvasható a portálon, a zsűri ezek alapján választotta ki a  nemes versengés 10-10 legjobb háziorvosát. Nevüket ABC rendben találják, közli a kiírás honlapja.

A betegek /a beérkezett történetek alapján/ azt az orvost részesítik előnyben, aki szakmailag jól felkészült, tudása naprakész, melyet továbbképzések, konferenciák segítségével folyamatosan bővít. Rendelőjébe nemcsak a betegbarát  környezet miatt mennek szívesen a páciensek, hanem a  kedves, vidám hangulat miatt is, amit ő sugároz. A legkedveltebb orvosok előre egyeztetett időpontban fogadják betegeiket, így a hosszú várakozás és a fertőzés/ különösen az idősebbek számára/ elkerülhető. Fontos a mini labor, a helyben történő vérvétel és vizeletvizsgálat, továbbá- ahol lehetséges- az EKG is. Értékelik,  ha az orvos naprakész információkkal látja el őket saját weblapján, vagy éppen a Facebookon.  

Várták a hazai és a határon túli  polgármesteri hivatalok, önkormányzatok, idős otthonok, könyvtárak, szerkesztőségek, nyugdíjas klubok ajánlásait is. A Nagycsaládosok Egyesülete, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, egyetemi oktatók, és szakfelügyelő orvosok is beszálltak a nemes versengésbe, kollégáikat javasolva.
Itthon a  1000-3000 lakosú  apróbb településektől / pld. Paszab, Napkor, Arló, Sándorfalva, Nyírmihálydi/  a nagyvárosokig / Budapest, Miskolc, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen/ az egész ország területéről kaptunk ajánlásokat. Ami a határon túli településeket illeti  Erdély és Kárpátalja vezet az ajánlások számában. A határon túli ajánlók között ott van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége, de a Sütő András Baráti Egyesület is.

A legtöbb ajánlást egy nyíregyházi és egy szovátai orvos kapta, előbbit 20, utóbbit 18  betege ajánlott nagy szeretettel. A legidősebb az a budapesti doktornő, aki 79 évesen fekvőgipsszel a lábán is rendel, és akit betegei kérnek, hogy maradjon, gyógyítson még! De ne feledkezzünk meg a rajongásig szeretett felvidéki doktornőről sem! ”Csuli néni  az év praxisa versenyben!”, írja a Felvidék.ma,

Május 20-án reggel 8 órától szavazzanak kedves háziorvosukra, egészen  június 2-án éjfélig!

(forrás: Az év praxisa a Kárpát medencében)
hirdetés

Könyveink