hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Kirúgták a rezidenseket, mert tiltakoztak?

Több fiatal orvos rezidenst is eltanácsolt szerdán a Dunántúli Napló információi szerint a Pécsi Tudományegyetem, olyanokat, akik több hónapja a Gyermekklinikán dolgoztak.

A rezidensek úgy vélik, amiatt mondtak fel nekik, mert nemrég nem voltak hajlandóak aláírni a klinika által kínált munkaszerződést.

Korábban nem volt rájuk panasz, ám szerdán közölték velük, nem számítanak a munkájukra. Szerintük röghöz kötöttséget vállaltak volna a szerződéssel, amihez hasonlókról a kormány tavaly kijelentette, a módszerrel nem ért egyet. Az érintetteknek vállalniuk kellett volna, hogy ötéves képzésüket nem hagyják abba, illetve hogy ugyanazon a klinikán és szakterületen maradnak. Ellenkező esetben addigi képzésük költségét vissza kell fizetniük. Most a rezidensek azon gondolkodnak, külföldre mennek.

Az egyetem szerint van mód szakirányváltásra illetve, hogy más régióban fejezzék be a szakképzést. Ha azonban saját elhatározásból véglegesen megszakítják szakképzésüket, a képzés bizonyos elemeinek viszszafizetését kezdeményezheti a főhatóság, a pénzt a minisztérium kapja.

A Dunántúli Napló cikkét itt olvashatja!

(forrás: Dunántúli Napló)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés