2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Sikert arattak a magyar cégek Dubaiban

Világhódító úton a magyar orvostechnológia

Nemzeti standdal jelent meg Magyarország a január 28-31. között, Dubaiban megrendezett Arab Health kiállításon. A világ egyik legrangosabb egészségipari eseményén idén 17 magyar cég mutatta be termékeit. A nemzetközi közönség érdeklődését leginkább a Debrecenben gyártott idegsebészeti koponyafúró rendszer és egy újszerű tüdő- és szívdiagnosztikai állomás keltette fel.

Az egészségiparban – amely a világgazdaság egyik legdinamikusabban növekvő területe – kiemelt szerepe van a kutatás-fejlesztésnek, az innovációnak és az új technológiák gyors bevezetésének. Ezek fontos értékek a magyar gazdaság számára is, így a kormány kiemelten támogatja az egészségipari vállalkozások exportpiacra lépését.

A Dubaiban rendezett Arab Health a legnagyobb egészségipari kiállítás az Arab Öböl országaiban, a világon pedig a második legjelentősebb orvostechnikai esemény. Az expo tavaly közel 90.000 látogatót vonzott a világ 150 országból. Az idei rendezvényen kiállító 17 magyar vállalat fontos üzleti partnere lehet a nemzetközi cégeknek. A hazai innovációk a világ élvonalába tartoznak, így a bemutatott kórháztechnológiai és gyógyászati újdonságokat óriási nemzetközi érdeklődés övezte.

Fotó: MédiaklaszterA kiállító orvostechnikai és gyógyszeripari cégek több száz eredményes tárgyalást bonyolítottak az Arab Öböl országaiból, valamint Japánból, Nepálból, az Elefántcsont Partról, Etiópiából és Indiából érkező vállalatokkal. Nagy érdeklődés övezte a magyar termékeket, különösen a Debrecenben gyártott és szabadalmaztatott, biztonsági kioldó mechanizmussal működő idegsebészeti koponyafúró rendszert, valamint az innovatív tüdő- és szívdiagnosztikai állomást, amely egyszerre teszi lehetővé az EKG és a tüdődiagnosztikai mérések elvégzését, így sokkal gyorsabb diagnózist eredményez, ami életet menthet.  A külföldi szakemberek felfigyeltek a hazánkban fejlesztett SPECT, PET, CT és MRI modalitásokat átfogó, képalkotó berendezéscsaládra és a magyar fejlesztésű, legújabb kardiológiai mérőműszerekre is.

A 90 négyzetméteres nemzeti standon a cégek megjelenését a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) szakmai támogatásával biztosította. A HEPA és a MediKlaszter együttműködésének célja, hogy a hazai egészségipari vállalkozások számára exportlehetőségeket biztosítson, valamint támogassa ismertségüket. Az exportfejlesztési ügynökség a kiállításszervezés és exportpromóciós feladatok ellátása mellett a magyar cégek külpiacra lépését piackutatással, üzleti tanácsadással és a finanszírozási háttér megteremtésével támogatja. A MediKlaszter a 100 éves magyar orvostechnikai iparág piaci versenyképességét elsősorban szakmai hálózatépítéssel és a piacképes egészségipari termékek elektronikus katalogizálásával (e-piactér) segíti.

(forrás: Mediklaszter)
hirdetés

Könyveink