2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Újdonságok a 2019-es Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázatban

Új kategóriákkal és közönségszavazással, immár negyedik alkalommal hirdeti meg Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázatát az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete.

Szeptember 16-tól október 20-ig lehet pályázni az immár negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázatra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2016-ban indította útjára a népszerű pályázatot, mely a legsikeresebb, egészségértést fejlesztő hazai programokat kívánja feltérképezni, díjazni, és a szélesebb közvélemény számára bemutatni. Az AIPM korábbi reprezentatív kutatásából kiderült, hogy hazánkban minden második embernek problémát okoz az egészségével kapcsolatos információk megértése, így különösen fontos, hogy a jó gyakorlatok minél szélesebb körben ismertté váljanak, ezzel is támogatva az egészségértés fejlődését.

„A hiteles, tényszerű, ám közérthető, egészséggel és egészségüggyel kapcsolatos kommunikáció minden szereplőtől innovatív megközelítést, folyamatos fejlődést kíván. Az egészségértés fejlesztése az egészségügy összes szereplője számára értéket teremt, hiszen akinek jobb az egészségértése, egészségesebben él, jobban betartja a kezelési előírásokat, kevesebb krónikus betegségben szenved és hosszabb egészségben eltöltött életre számíthat. Az egészségértés fejlesztése tehát nagyban hozzájárul az egészségügyi ellátás hatékonyságának növeléséhez, így a népegészségügyi mutatók javításához is” – mondta el a pályázat indulása kapcsán dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Az idei év egyik újdonsága, hogy a pályázatokat új weboldalon, a www.nekemszol.hu-n keresztül küldhetik be a jelentkezők, ahol a zsűri által kiválasztott legjobb 20 (kategóriánként 5-5) pályaműről a közönség is szavazhat. A legtöbb voksot begyűjtő projektet közönségdíjjal honorálják a zsűri által odaítélt díjak mellett. További újdonság, hogy változtak a pályázható kategóriák is, így idén az alábbi területekről várják a pályaműveket:

  1. Egészségügyi intézmények és egészségügyi szakemberek
  2. Társadalmi szervezetek, egyéb állami és gazdálkodó szervezetek és szakembereik
  3. Média és a kommunikációs ipar szereplői
  4. Egészségipar szereplői

Az első három kategória minden győztese bruttó 200 000 forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100 000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50 000 forintos pénzdíjban részesülnek, míg az Egészségipar szereplői kategória díjazottjai külön pénzdíjat nem kapnak. A közönségdíj nyertese bruttó 200 000 forint pénzdíjban részesül.

A zsűri a pályázatok szakmai tartalmát, érthetőségét, kreativitását és újszerűségét veszi figyelembe az értékeléskor. A projektek szakmai tartalmának értékelése a Hiteles Egészség-kommunikációért Egyesület (EgészségKommandó) által felállított szempontrendszerrel kiegészülve történik.

A 2019-es zsűri tagjai:

  • Dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója, a betegfokusz.blog.hu alapítója
  • Dr. Horváth-Sziklai Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara hivatalvezetője
  • Matics Katalin, kétszeres Nekem Szól! győztes, az Egészségkommandó és az Intima.hu alapítója

A Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázatra természetes személyek és szervezetek (jogi személyiségtől függetlenül állami intézmények, gazdálkodó szervezetek, betegszervezetek, alapítványok és egyéb társadalmi szervezetek) pályázhatnak olyan programokkal, amelyek segítik a magyarok egészségügyi tájékozottságát. A pályázatra egyebek mellett komplex kommunikációs és oktatási programokkal, informatív betegtájékoztató kiadványokkal, online megoldásokkal, mobil applikációval vagy egyéb, az egészségértést fejlesztő programokkal lehet nevezni.

A pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek a www.nekemszol.hu oldalon érhetőek el. A legjobb egészségértést fejlesztő pályaműveket novemberben ünnepélyes díjátadó keretében díjazza a szakmai zsűri.

(forrás: Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete )
hirdetés

Könyveink