2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Rendkívüli ülés a koronavírus miatt

Kínában több mint 200 esetet diagnosztizáltak, 4 halálesetet jelentettek, a HírTV szerint a vírus Dél-Koreában, Japánban és Thaiföldön is megjelent.

Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze az Egészségügyi Világszervezet a Kínában terjedő tüdőgyulladás-járvány miatt, adja hírül a HírTV.

Egészségügyi szakértők szerint a lázzal és tüdőgyulladással járó betegséget egy koronavírus okozza, Peking a hét elején megerősítette, hogy az állati húsból származó koronavírus emberről emberre is terjed. Már több egészségügyi dolgozó szervezetében megtalálták a kórokozót.

A Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság egyik vezetője felszólította a kormányt, hogy mindent tőle telhetőt tegyen meg a járvány elleni harcban, de lehet, hogy már késő. Dél-Koreából, Japánból és Thaiföldről is jelentettek megbetegedéseket. 

Egyre több ország repterén ellenőrzik a Kínából érkező utasokat. A vírus terjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet rendkívüli bizottsági ülést hívott össze. A kínai holdújév alkalmából százmilliók utaznak rokonaihoz. Peking ezért attól tart, hogy az ünnep miatt a járvány végigsöpör az országon.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink