hirdetés
hirdetés
2020. december. 05., szombat - Vilma.
hirdetés

Orvosok és ápoló kapott pénzbüntetést egy beteg halála miatt

Pénzbüntetésre ítélt két orvost és egy ápolót egy idős beteg halála ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság, közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

Az eljárás adatai szerint a két orvos úgy rendelt el fájdalomcsillapító terápiát egy szívelégtelenség miatt kórházban fekvő idős beteg részére, hogy azt nem tüntették fel a kórházi lázlapon, továbbá egyikük nem tájékoztatta az éjszakai műszakot átvevő társát arról, hogy a beteg már kapott fájdalomcsillapítót.

Az ápolóként dolgozó elsőrendű vádlott az éjszakai műszakban anélkül adott be további fájdalomcsillapítót a fájdalomra panaszkodó, kiabáló betegnek, hogy erről az ügyeletes orvossal konzultált volna. Később pedig az orvos által elrendelt egy ampulla helyett kettőt adott be a betegnek.

A beteg mérgezés okozta heveny légzési és vérkeringési elégtelenség miatt még aznap éjjel meghalt.

Az elsőfokú bíróság az egyik orvost 500 ezer, a másikat 400 ezer, míg az ápolót 320 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a büntetőper másodfokon folytatódik.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink