2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Nemzetközi konferencia jó gyakorlatokról

Az Európai Unió CHRODIS PLUS projektje 2019. május 14-15-én, Budapesten konferenciát rendez, amelynek fő szervezője és házigazdája a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának Egészségügyi Menedzserképző Központja. A konferencia során a projektvezetők beszámolnak a krónikus betegségek megelőzését vagy gyógyítását támogató jó gyakorlatok bevezetésével kapcsolatos tapasztalataikról és modellekről. A konferencián részt vesz Wojciech Kalamarz, a Népegészségügyi Főigazgatóság (DG Santé) osztályvezetője is.

A CHRODIS PLUS projekt az Európai Unió valamint a tagállamok által támogatott 3 éves projekt (2017-2020), melyek kiemelt eseménye ez a budapesti Benczúr Hotelben megrendezett konferencia.
A projekt elsősorban a krónikus betegségek megelőzésével illetve gyógyításával foglalkozik. A program a krónikus betegségek terén kialakított bevált gyakorlatok európai országok közötti megosztását és bevezetését szervezi. Magyarországról az Országos Onkológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem vesz aktívan részt a projektben.

Az eseményre több mint 180 résztvevő érkezik 26 országból, hogy megvitassák illetve véleményt formáljanak a projekt első 20 hónapja során elért eredményekről. A résztvevők túlnyomó része európai lesz, de regisztráltak már az Egyesült Államokból illetve Szingapúrból is. A konferencia célja, hogy ismertesse a CHRODIS PLUS projekt az EU-s országok közegészségügyi rendszereire gyakorolt eddigi és potenciális hatását. A konferencia bemutatja majd, hogy a projektben az EU egyes országaiban kifejlesztett és már bevezetett jógyakorlatok, modellek és eszközrendszerek hozzáigazíthatók a többi EU ország eltérő egészségügyi igényeihez is. A konferencia előadásai, a kerekasztal beszélgetések a projekt fókuszterületei köré rendeződnek: a) egészséges életmódra nevelés és betegségek megelőzése, b) a multimorbiditás tehát a több betegség egyidejű kórházi kezelésének modellje c) a krónikus betegségek minőségi ellátása d) informatikai-kommunikációs technológia (ICT) alkalmazása a betegek támogatásában e) krónikus betegség munkahelyi integrációja.

Bővebben a rendezvény honlapján.

(forrás: Semmelweis Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink