2021. április. 19., hétfő - Emma.

Nagy-Britanniában hetente jár két ingyen gyorsteszt

A kormány a teljes népességre kiterjesztette a programot, amitől a járvány újbóli kitörésének kockázatát akarják csökkenteni most, hogy a vakcinációs program sikerére tekintettel lazítottak a szigorú korlátozásokon, írja a 444.

hirdetés

Minden brit hetente jogosult lesz két ingyenes koronavírus-gyorstesztre, amelyhez akár a postán is hozzájuthat. A ingyentesztre az iskolások és szüleik, illetve mindazok, akiknek be kellett járniuk a munkahelyükre, eddig is jogosultak voltak.

Allyson Pollock, a Newcastle-i Egyetem közegészségügyi professzora szerint, amikor egy vírus elterjedtsége még vagy már ennyire alacsony, akkor sokkal nehezebb kiszűrni a gyorstesztek eredményeiből a hamis pozitívokat, vagyis szerinte nagyon sokan kényszerülhetnek majd fölöslegesen karanténba. Szerinte ilyen körülmények között a tömeges tesztelés "botrányos pénzpazarlás".

A BBC adatai szerint március 18-24 között 4,2 millió ilyen tesztet végeztek az iskolákban és az egyetemeken, ezek közül mindössze 4502 bizonyult pozitívnak.

Nagy-Britanniában tovább lazíthatnak az eddigi korlátozásokon, a következő lépésben, április 12-től minden bolt, illetve az éttermek és kocsmák is újra kinyithatnak, emlékeztet a lap.

(forrás: 444.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!