hirdetés
hirdetés
2020. április. 05., vasárnap - Vince.
hirdetés

Megszüntették Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

hirdetés

A közleményben azt írták, hogy a hétfői mérési eredményeken túl az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legújabb előrejelzése szerint már nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, ezért Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte annak megszüntetését. Bár a légszennyező anyagok hétfői szintje "még nem volt problémamentes", a kedd reggeli órákban esett csapadék hatására kitisztult a levegő, közölték.

Az OMSZ legújabb előrejelzése szerint a levegőminőség éjszaka is kiváló lesz, ami a következő két nap is így marad.

A kommüniké szerint a főpolgármester köszönetet mond azoknak, akik mérsékelték a szén-, illetve fatüzelésű berendezések és az autók használatát, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik önkéntesen csökkentették légszennyező pontforrásaik kibocsátását. Úgy folytatták, hogy mivel a fővárosi légszennyezettségi helyzet kialakulásához hozzájárul az agglomerációs települések légszennyező hatása is, a főpolgármester külön köszöni, ha az agglomeráció településein élők, illetve ezen települések helyi önkormányzatai is figyelemmel követték és közreműködtek saját településükön, szűkebb környezetükön túl, a fővárosi légszennyezettségi helyzet javításában is.

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak, a fővárosi agglomerációban élők, illetve a fővárosba gépjárművel közlekedők együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink